Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: 20”wheels L405

  1. #11
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Gold Coast
    Posts
    100
    Quote Originally Posted by Graeme View Post
    My Pirelli AT+ in the same size are quiet. The AT+ has LI 113 whereas the TG has 117 although neither is classified as LT.
    I’ve previously used the pirelli AT on a Sport & was happy with them, forgive my ignorance but what is the meaning of LI113 & TG127 Graeme

  2. #12
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    NSW South West Slopes
    Posts
    9,501
    LI is load index where the higher the number, the higher load it can carry.

    The Pirelli AT+ is nothing like the original ATR other then being quiet. Pirelli addressed the short-comings of the ATR including a pattern with better gravel performance.

    TG - Terra Grappler short-hand.
    MY12 RRV 4.4 TDV8 AB, +LLAMS, +e-diff, +ACC stop/go. Produce LLAMS for LR/RR, Jeep GC/Dodge Ram
    VK2HFG and APRS 2m rx igate

  3. #13
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Gold Coast
    Posts
    100
    Quote Originally Posted by Graeme View Post
    LI is load index where the higher the number, the higher load it can carry.

    The Pirelli AT+ is nothing like the original ATR other then being quiet. Pirelli addressed the short-comings of the ATR including a pattern with better gravel performance.

    TG - Terra Grappler short-hand.
    Thanks Graeme .... I’m taking all that in

  4. #14
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Geelong Vic
    Posts
    162

    TPMS

    Anyone here with in-depth knowledge of TPMS for RR ? I have kept my original wheels and tyres and fitted up a new set with 275/55/20's. When I priced new senders at the dealer the price was prohibitive, over 1k ! I purchased a "used" set from UK about $150 from memory. Fitted the tyres and waited for senders to connect - never happened. After market service guy here spent over half an hour with computer - no luck, and couldn't help. LR dealer here "thought" that I needed the numbers off the sender to enter in the computer - too late, tyres are fitted. So I have decided to wait until new tyres are due before trying again.
    What I do know for certain is that operating without senders fitted is not a problem, occasionally when starting a message comes up TPMS not working, then disappears, no bells.
    I would appreciate any advice available on the subject, maybe what I bought from UK was rubbish, (they were stamped LR parts).
    Cheers, Peter
    2015.5 RR Vogue TDV6
    2016 XE Jag 20D Prestige
    2003 MB SL500

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Search AULRO.com ONLY!
Search All the Web!