Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: EASunlock Suite no connecting

  1. #1
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Perth Australia
    Posts
    282

    EASunlock Suite no connecting

    Strange one as it has never let me down over 5 years, but after recalibration with blocks and entering and saving the heights it stopped working and I received values in the rx field of 80 and 28 which research shows is a connection issue. Tried reconnecting as recommended but no go.

    luckily I entered the heights and saved them so the heights are fine.

    any ideas appreciated, would not want to head out of town with not functioning.

    Paul
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Townsville, QLD
    Posts
    2,473
    Given the issues you've had of late, I wouldn't put it past (and this is a common thing lately) the EAS Driver unit is on its way out... The reason I say this is that the EAS is behaving strangely for you sometimes.

    Otherwise, I'm stumped as to your issue!

    Hope it helps!

    Cheers
    Keithy

    Green 2000 P38 Range Rover HSE - Gone
    Blue 1999 P38 Range Rover HSE - Gone

    Silver 2002 P38 Range Rover HSE - Sequential LPG, BCDC Charger, TPMS, Rear Locker, Wheel Carrier, Bullbar & Spotlights, General Grabber AT2's, Too Much to Mention!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney
    Posts
    8
    Hi Paul, I am a newbie at this stuff so this may be off the mark but I had an issue with one of my laptop comms ports after a windows update that gave me comms issues. I changed ports and all is fine. Cheers Tim

  4. #4
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Burpengary, QLD
    Posts
    504
    Do you use a yellow relay, did you put the timer one back in?

    I know it's a silly suggestion, but I must admit I've done it!
    P38 Range Rover , the best car in the world, when it's working

  5. #5
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Gosford, NSW, Australia
    Posts
    2,412
    Corrosion on the ODB connector is a common problem as well

    Steve
    MY96 4.6 HSE P38. Niagara Grey; "The Phoenix"
    MY99 4.6 HSE P38. LPG, Blenheim Sliver; "Voldemort" burnt to a cinder
    MY79 RR Classic, Gone, MY57 Series 1 SWB, Long gone
    P38 write ups and info on my website http://p38.hts.com.au/

  6. #6
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Perth Australia
    Posts
    282
    Ok so an update, had a few hours up my sleeve today and messed around for a while after hours of searching online for a solution. Checked obd port wiring, fuses, disconnected and reconnected eas timer, tried an old windows xp laptop but no luck. Finally, with the engine running and software running I again disconnected and reconnected the eas timer relay and it started working again.

    What that did i have no idea.

    So next strange happening. Like i said previously seconds before the software stopped connecting i was able upload the new heights from the calibration blocks to the eas, and the heights have been and continued to be fine. When i read the heights today (read all in the unlock suite) the heights in the display seem to be the old heights i had in the system previously???

    Any ideas, maybe i need to unlock the eas.

    Anyway some more fun for this weekend.

    Paul

  7. #7
    Join Date
    May 2010
    Location
    Mullaloo, Western Australia
    Posts
    1,087
    Paul
    What version of EAS unlock are you using?
    Gary

    1996 p38a HSE
    2" lift, Gen3 bags, adjustable Terra Firma +2" shocks, adjustable panhard rod, adjustable sway bar disconnects, EAS bypass, Ashcroft ATB F&R, 255/55/18 Toyo Proxes ST for road & 265/75/16 Maxxis Big Horns for off road :)

  8. #8
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Perth Australia
    Posts
    282
    Quote Originally Posted by mtb_gary View Post
    Paul
    What version of EAS unlock are you using?
    W

    V2, worth updating?

  9. #9
    Join Date
    May 2010
    Location
    Mullaloo, Western Australia
    Posts
    1,087
    I've got the latest licenced version on my laptop. I could swing by at some stage and hook it up if you want

    Sent from my SM-G935F using AULRO mobile app
    Gary

    1996 p38a HSE
    2" lift, Gen3 bags, adjustable Terra Firma +2" shocks, adjustable panhard rod, adjustable sway bar disconnects, EAS bypass, Ashcroft ATB F&R, 255/55/18 Toyo Proxes ST for road & 265/75/16 Maxxis Big Horns for off road :)

  10. #10
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Gosford, NSW, Australia
    Posts
    2,412
    Quote Originally Posted by Hammer H View Post
    Ok so an update, had a few hours up my sleeve today and messed around for a while after hours of searching online for a solution. Checked obd port wiring, fuses, disconnected and reconnected eas timer, tried an old windows xp laptop but no luck. Finally, with the engine running and software running I again disconnected and reconnected the eas timer relay and it started working again.

    What that did i have no idea.

    So next strange happening. Like i said previously seconds before the software stopped connecting i was able upload the new heights from the calibration blocks to the eas, and the heights have been and continued to be fine. When i read the heights today (read all in the unlock suite) the heights in the display seem to be the old heights i had in the system previously???

    Any ideas, maybe i need to unlock the eas.

    Anyway some more fun for this weekend.

    Paul
    Mate

    Did you actually clean the connector using a good connector cleaner like deoxit or similar? Things working when you disconnect and reconnect are often dirty connectors which occasionally make contact OK

    It's the proximity to the aircon overflow which casues the problems I believe

    Steve
    MY96 4.6 HSE P38. Niagara Grey; "The Phoenix"
    MY99 4.6 HSE P38. LPG, Blenheim Sliver; "Voldemort" burnt to a cinder
    MY79 RR Classic, Gone, MY57 Series 1 SWB, Long gone
    P38 write ups and info on my website http://p38.hts.com.au/

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Search AULRO.com ONLY!
Search All the Web!