Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: CRUISE CONTROL NOT WORKING

  1. #11
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Gosford, NSW, Australia
    Posts
    2,412
    I seem to remember finding some good procedures on rr.net. I also upgraded to the D2 controller

    Most likely cause is the hoses though as Ron has said

    Steve
    MY96 4.6 HSE P38. Niagara Grey; "The Phoenix"
    MY99 4.6 HSE P38. LPG, Blenheim Sliver; "Voldemort" burnt to a cinder
    MY79 RR Classic, Gone, MY57 Series 1 SWB, Long gone
    P38 write ups and info on my website http://p38.hts.com.au/

  2. #12
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Cairns
    Posts
    164
    I just fixed the cruise on my Classic soft dash which is pretty much the same as the P38.

    I found 2 problems:

    1. The rubber tubes where split
    2. The brake peddel switch clips had broken and sort of fell off the mount.

    I also fixed up my Brother in Laws P38 which was only the split rubber tubes.
    95 RRC Soft Dash - My daily
    07 Freelander 2 TD4 SE - The wifes
    81 Mitsubishi Sigma Turbo #47 of only 500 built
    74 Jaguar XJ6
    74 Leyland P76
    91 Kawasaki GPZ900R
    96 Seadoo HX Jet Ski

  3. #13
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    138
    @thetree what's that about a D2 controller? I have replaced my unit under the dash once already but it seems to be broken AGAIN. I was already contemplating fitting a aftermarket cruise control since this system is unreliable, unnecessarily complex and uses a vacuum pump that can wear out and is not serviceable.

    -P

  4. #14
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Gosford, NSW, Australia
    Posts
    2,412
    Quote Originally Posted by prelude View Post
    @thetree what's that about a D2 controller? I have replaced my unit under the dash once already but it seems to be broken AGAIN. I was already contemplating fitting a aftermarket cruise control since this system is unreliable, unnecessarily complex and uses a vacuum pump that can wear out and is not serviceable.

    -P
    Hi Mate

    There are a few references to this if you google "p38 cruise control D2 update" but here is one to start with, it's the later D2 / P38 controller


    Retrofit D2/Bosch P38 Cruise Control ECU into D1/GEMS P38 - DiscoWeb Message Boards

    Regards
    Steve
    MY96 4.6 HSE P38. Niagara Grey; "The Phoenix"
    MY99 4.6 HSE P38. LPG, Blenheim Sliver; "Voldemort" burnt to a cinder
    MY79 RR Classic, Gone, MY57 Series 1 SWB, Long gone
    P38 write ups and info on my website http://p38.hts.com.au/

  5. #15
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    nowra
    Posts
    54

    CRUISE CONTROL NOT WORKING

    Just before my TPS went bad the cruies control stopped working ,,,maybe 1000k`s
    Have you looked at the RR with a nanocom ,?

  6. #16
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    138
    That's an excellent idea! use the bosch unit. I still have a bosch wrecker in the backyard, I see a rainy sunday afternoon job coming up. Thanks for the tip!

    -P

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Search AULRO.com ONLY!
Search All the Web!