Page 31 of 31 FirstFirst ... 21293031
Results 301 to 307 of 307

Thread: Discovery 3 LED trailer lights

  1. #301
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Hornsby Heights, NSW
    Posts
    379
    I've just re-read the whole thread and the answer is anywhere between "too hot to hold" and "up to 140C". That idea might need a re-think then, putting the resistor(s) in a tube might not get rid of the heat efficiently.
    2018 TD6 SE Silicon Silver
    2011 TDV6 2.7 Indus Silver - gone
    IIDTool BT

  2. #302
    Tombie Guest
    Are you putting the relays in also?
    If not youíll still get the ďtwinkleĒ

  3. #303
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Hornsby Heights, NSW
    Posts
    379
    I have a D4, I would only need a resistor so the car recognises the trailer. I've ordered a small metal box to house one resistor and will put this in the 7 pin round to 7 pin flat adaptor cable.

    Ron
    2018 TD6 SE Silicon Silver
    2011 TDV6 2.7 Indus Silver - gone
    IIDTool BT

  4. #304
    Tombie Guest
    Thatís similar to how I build my Boxes.
    Iíve got a heap of them pre built here with twin resistors, plugs and cable.

    I build them in spare moments.

  5. #305
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Wonthaggi
    Posts
    1

    Wiring Diagram

    Quote Originally Posted by StevieB View Post
    Thank you so much for this. Job well done!! :-)

    Quick question though, as I understand it the D4 does not require the relays? As it's only the D3 that sends a pulse down the line??

    Therefore, the D4 would only require the 6 Ohm 50Watt resistors??

    Good work!

    Thanks again

    Stevie B
    Akl, NZ
    Is it possible to get a wiring diagram of this, showing where the wires are going and coming mainly on the relays,
    Thanks, Gavin

  6. #306
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Adelaide
    Posts
    1

    Wiring diagram

    I can't seem to click on the link to get the wiring diagram. Can any one re post it or send and email please.

  7. #307
    Join Date
    May 2007
    Location
    Denmark WA
    Posts
    528

    Question

    Iím wondering how my Ranger issue is related - if it is... apologies non-landy but my trailer is sorta close!
    Iíve got an ex-military No5 trailer that has a convoy light which is LED. The rest are standard incandescent.
    Iíve wired the convoy as my reverse lamp and it works... but flickers at all other times, including when I shut down and remove key for about 10 mins. This is the same for the LED lamp in my canopy, where I utilised the former roll-bar wiring (except itís steady there, no flicker).
    No other lights flicker and I am using a Ford LED trailer adapter plug...
    Obviously some check/CANBUS thing but what is the cheapest way to resolve?
    I note if I remove all the incandescent bulbs in the trailer (brake, tail, indicators) the flickering stops...). The earth is good... All other lights function correctly...
    Cheers,
    Dave
    1974 Military Lightweight Landy --- Reliably trained at 33 years old
    2000 Disco series 2 now sadly moved on!
    No5 Trailer joined the fold... In training!
    Ford Ranger 2013 XLT.

Page 31 of 31 FirstFirst ... 21293031

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Search AULRO.com ONLY!
Search All the Web!