Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910
Results 91 to 96 of 96

Thread: On-Line auto electrical info

  1. #91
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Sydney
    Posts
    52
    Thanks Tim, It is surely a thing of beauty!! Ran the car for a few minutes and then shut it down and connected the Charger to the Anderson Plug. Cranking Battery went to 14.9v and has stayed there for about an hour now, getting a good charge. Thanks for your help with this. I sort of thought it should charge this was as it has in the past when using a Solar panel. The car was run this morning so not sure why it didn't charge straight through before?? I have tried it a few times over the last few days with no good results either. anyway, appreciate your help,

  2. #92
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Logan
    Posts
    22,843
    The Traxide will not connect your batteries unless your starting battery is well charged - I forget the exact level but it is about 80% I think.
    2009 Defender 110 2.4. ARB bulbar, Ironman winch, Safari snorkel, Steinbauer chip, AP HD clutch, Lightforce spots, larger tank, Off Road Systems drawer, Traxide 160 controller, Tekonsha brakes, Mulgo seat runners, Uniden UHF, Nuggetstuff seat corners, breathers, Polaris GPS.

  3. #93
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Queensland
    Posts
    7,001
    Quote Originally Posted by DunnToImpress View Post
    Thanks Tim, It is surely a thing of beauty!! Ran the car for a few minutes and then shut it down and connected the Charger to the Anderson Plug. Cranking Battery went to 14.9v and has stayed there for about an hour now, getting a good charge. Thanks for your help with this. I sort of thought it should charge this was as it has in the past when using a Solar panel. The car was run this morning so not sure why it didn't charge straight through before?? I have tried it a few times over the last few days with no good results either. anyway, appreciate your help,
    Sounds like your batteries may need a fair bit of maintenance charging.

    It is unusual for the USI-160 to shut down in such a short time, unless the batteries are in a low state of charge.

    Keep putting the solar on as often as possible, over the next week, and then see how long the USI-160 stays on.

  4. #94
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Sydney
    Posts
    52
    Thanks Tim, yes thew car has been doing a fair bit of short run work and not getting nay good Highway time, also my battery charger has been out of action. The charger is now up and going so will get some quality charging back into the Cranking Battery again over the coming week or so. Thanks again for you help, talk more soon.

  5. #95
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Queensland
    Posts
    7,001
    Keeps us informed on how your battery responds to some charging.

  6. #96
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Brisbane some of the time
    Posts
    9,363
    Quote Originally Posted by DiscoMick View Post
    The Traxide will not connect your batteries unless your starting battery is well charged - I forget the exact level but it is about 80% I think.
    If itís an SC80 out at 12.0V,in at 13.2V.
    paul

    D4 MY12 white,2.7(with a few more killer wasps) rear air,e diff,xenons,arb bar,7 seat ,18" bfg KO2

    2009 Defender 110 (son's)ARB
    bar,snorkle,rocksliders,rack,KM3's,BAS chip

    '56 S1,been in the family since...'56

Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Search AULRO.com ONLY!
Search All the Web!