Results 1 to 8 of 8

Thread: Help with immobiliser

  1. #1
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Merrylands
    Posts
    305

    Help with immobiliser

    Hi guys,
    I have an issue with my immobiliser. Had it parked in the drive unlocked. It seems to have activated the passive alarm and though it locks and unlocks the indicators don't flash on entry and the red light for the immobiliser flashes really quick when switched on and off. Had it to my indie specialist who said he could fix it but didn't. Land Rover reckon they can't fix it and two sparkies aren't interested. Any recommendations around Parramatta area would be great

  2. #2
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    AU
    Posts
    598
    Puma?

  3. #3
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Merrylands
    Posts
    305
    Quote Originally Posted by martnH View Post
    Puma?
    Yes. Sorry. 2013

  4. #4
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Kingston, Tassie, OZ.
    Posts
    13,421
    Very first thing is to check fuses under steering column, can't remember exactly which one but it is among one of the lower line of fuses, 10A from memory. Also, if battery is flat or low on charge it will give similar symptoms. Have you checked the main battery??
    The Isuzu 110. Solid and as dependable as a rock, coming soon with auto box😊
    The Range Rover L322 4.4.TTDV8 ....probably won't bother with the remap..😈

  5. #5
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Merrylands
    Posts
    305
    Quote Originally Posted by justinc View Post
    Very first thing is to check fuses under steering column, can't remember exactly which one but it is among one of the lower line of fuses, 10A from memory. Also, if battery is flat or low on charge it will give similar symptoms. Have you checked the main battery??
    No I haven't starts well so didn't think to check. I'll look tomorrow. Thanks

  6. #6
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Yass NSW
    Posts
    2,643
    Also check /replace the batteries in the keyfob as per the instructions in the owners manual.

    Regards,
    Tote
    Go home, your igloo is on fire....

  7. #7
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Merrylands
    Posts
    305
    Quote Originally Posted by Tote View Post
    Also check /replace the batteries in the keyfob as per the instructions in the owners manual.

    Regards,
    Tote
    Well, that's it, pretty much. The only thing is the interior light doesn't come on when you unlock but I'm confidant it'll correct itself. It stopped working a few days into playing up. In all my experience, when the fob battery goes flat it doesn't work. This one still worked which was good. I spoke to Land Rover to get the EKA code and asked him for advice but couldn't help, asked my regular LR specialist who got fed up with my description, asked another LR specialist who assured me he could fix it, so booked it in for a service at the same time. Service done, still problem with immobiliser. Spoke to two sparkies, not interested. Can't tell you how stupid I feel. Had the book open to the right page because EKA instructions are on opposite page. Thanks Tote.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Yass NSW
    Posts
    2,643
    I got caught with the same thing and also felt pretty silly when I read the manual and found the fix

    Regards,
    Tote
    Go home, your igloo is on fire....

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Search AULRO.com ONLY!
Search All the Web!